Terapia cancerului prin cuvânt – primul caz vindecat

terapie cancer

Mă voi duce la cazurile de oncopatologie de început, din practica mea terapeutică.

Nu au fost prea multe la început.

Oamenii nu erau foarte deschiși către psihoterapie, meditații, relaxări, eliberări emoționale, în anii de început ai practicii mele.

Deși exista psihoterapia, mulți încă se fereau de psiholog, considerând că acolo ajung doar ”nebunii”… ceea ce indică o lipsă de educație în domeniu, ca și o neînțelegere a diferenței dintre psihoterapeut și psihiatru.

Mai mult, încă se folosea termenul popular pentru cei cu boli mintale. Și întotdeauna, cel care ar fi avut nevoie de ajutor, era, desigur, altcineva.

Oamenii se gândesc cel mai adesea că lor nu li se poate întâmpla ceea ce este rău, ceea ce ei cotează ca fiind rău.

La început, persoanele care veneau, considerau că peste ele a căzut năpasta. Și că terapeutul este cel care produce vindecarea.

Pentru că se făcea transferul de la doctor, care nu dădea șanse de supraviețuire decât foarte mici sau deloc.

Prea puține persoane credeau că se pot vindeca de cancer. Majoritatea trăiau diagnosticul ca pe un stigmat.

Și o fac și acum. Cu gândul la moarte.

Și cu o speranță, destrămată de frica de moarte, că poate mai pot să își prelungească puțin viața… sau poate face cineva o minune – Dumnezeu sau vreun doctor.

Primul caz vindecat, a fost un cancer de piele, la o d-ră din Târgoviste, care se pregătea pentru admitere la facultate și care era ferm convinsă că se vindecă. Nici nu își știa diagnosticul, mama hotărâse să nu i-l spună.

Pentru mine fusese chiar prima persoană cu cancer, căreia îi făcusem terapie.

Tinerețea, forța organismului, convingerea în vindecare, nealterată de cunoașterea diagnosticului, cum am avut situațiile ulterioare, au făcut ceea ce părinții credeau a fi minune – vindecarea.

M-a mai vizitat în anii de facultate și îmi mai trimitea mesaje de sărbători. Era bine, sănătoasă.

Era opera ei și meritul de a fi fermă în convingerea ei în vindecare. Aceasta i-a mobilizat organismul, creierul și psihicul să lucreze pentru vindecare.