Și totuși, ce este cancerul?

În opinia dr-ului Hamer, el este o fază de vindecare.

De altfel, el propune o răsturnare a vechilor concepții despre boală, arătând că totul se petrece pentru vindecarea persoanei, nu pentru starea ei negativă.

Se spune din vechime că ”Nu există boli, ci doar bolnavi!”

De altfel, el arată foarte clar legătura dintre tipul de emoție și localizarea ei pe cortex și zona afectată de cancer!

A realizat un dicționar complet al cancerului, în urma unei munci titanice, de ani de zile și zeci de mii de cazuri studiate.

Un aspect pe care doresc să îl evidențiez, conform comcepției Dr-ului Hamer, cancerul genital are legătură cu maternitatea sau cu sexul opus.

Din graficele anterioare, femeile au incidența și mortalitatea cea mai mare la aceste tipuri de cancer.

Traversând o perioadă socială marcată de finalul unui război mondial devastator, de lipsurile de după război, de decretul din 1968, care interzicea avorturile… de perioada pe care o traversăm acum… această incidență , respectiv mortalitate feminină, indică foarte clar traumele mamei și ale femeii, care nu și-a trăit feminitatea așa cum i-ar fi fost bine.

De altfel, și în acest sector este o flagrantă lipsă de educație…

În ceea ce îi privește pe bărbați, pe primul loc se află cancerul pulmonar.

Am putea interpreta, conform concluziilor Noii Medicini Germanice, că au o frică mai ridicată de moarte…

De ce acum? De ce nu era așa în perioadele când plecau mereu la război? Și riscul de moarte era mult mai mare?

Și oricum, longevitatea era mult mai mică…

Poate avea legătură cu tendințele de efeminare ale bărbaților, care nu își mai găsesc locul firesc în acest tablou, în care femeia emancipată poate face cam tot ceea ce făcea bărbatul și reprezenta atributele masculine?!

Acum, când și femeia are școală, serviciu, carieră, bani, conduce mașina, întreține casa, crește copiii… adică își păstrează multe sau toate vechile atribuții (variază, de la caz la caz), dar a preluat și atribuții masculine… și mai face și copii prin fertilizare în vitro…

Unde mai e rolul bărbatului?

Poate fi, la nivel inconștient o pierdere a rolului, asimilată ca o moarte socială… de care se teme… și organismul masculin exprimă această situație dezvoltând cancerul pulmonar…

Interpretând aceste rezultate statistice, putem creiona o frescă a societății, cu problemele existențiale care îi frământă pe membrii ei, cu oscilațiile sociale, economice, politice… care imprimă anumite caracteristici de viață.

Și, pentru că nu sunt cele mai bune, căci încă suntem în căutarea unui model societal adaptat binelui majoritar, apar semnale de alarmă sub diferite forme, cancerul fiind unul dintre cele mai răspândite, mai ales că are și renumele de terminal, câștigat atât de dramatic, din moartea atât de multor oameni.