Program Tabără de Dezvoltare Personală – februarie 2018 – Comunicarea şi Relaţiile

 

„Crează Relaţii Armonioase pentru Tine şi Viaţa Minunată pe care o Meriţi”

Data: 15 – 18 Februarie 2018 ( de Joi până Duminică )

Locaţie: Pensiunea Runcosu – Judeţul Buzău, Comuna Bozioru, Sat Bozioru, nr. 29

Înscriere: pe mail la flori.mateescu88@gmail.com sau la telefon la Vali Dorobanţu: 0724.395.496
– este considerată valabilă după achitarea unui avans de 50%
– diferenţa de 50% se achită cu maxim cinci zile înainte de data plecării

Meniu: prestabilit, ovo-lacto-vegetarian

Investiţie: 888 lei – include cazare, masă şi Curs

Plata: se face numerar la Cabinet sau în Cont: RO31 RNCB 0075 0029 6561 0004, deschis la BCR – Sector 4, Bucureşti, pe numele Florentina Mateescu.

Transport – cu autoturisme personale
– distanţa aproximativă: Bucureşti – Bozioru – Bucureşti = 400 km
–  la un consum de 10 %, rezultă un cost /autoturism de max. 200 lei

Cei care sunt dispuşi să primească pasageri în maşina personală sunt rugaţi să specifice la înscriere numarul de locuri disponibile, dar și adresa (zona) de plecare, astfel încât, cei care vor fi luați ca pasageri să fie aproximativ din aceeași zonă.

De asemeni, cei care nu au la dispoziţie maşină personală sunt rugaţi să specifice acesta la înscriere, cât şi zona de domiciliu, ca să poată fi repartizaţi în maşinile disponibile.

Cheltuielile de drum – combustibil, rovignietă ( după caz ) – se împart, în mod egal, între toți pasagerii  

( vezi mai jos regulamentul de mers în coloană )

                                                     Program Tabără:
Ziua 1 – Joi, 15 Feb
Ora 08:00 – 08:30 – întalnire şi instructaj pentru drum
Ora 11:30 ( aprox ) – cazare motel Runcosu
Ora 13:00 – 14:00 – masa de prânz
Ora 14:30 – 19:00 – Curs
Ora 19:30 – 20:30 – cina
Ora 20:30 – program de voie

Ziua 2 – Vineri, 16 Feb
Ora 08:30 – 09:30 – micul dejun
Ora 10:00 – 13:00 – Curs
Ora 13:30 – 14:30 – masa de prânz
Ora 15:00 – 19:00 – Curs
Ora 19:30 – 20:30 – cina
Ora 20:30 – program de voie

Ziua 3 – Sâmbătă, 17 Feb
Ora 08:30 – 09:30 – micul dejun
Ora 10:00 – 13:00 – Curs
Ora 13:30 – 14:30 – masa de prânz
Ora 15:00 – 19:00 – Curs
Ora 19:30 – 20:30 – Cina
Ora 20:30 – program de voie

Ziua 4 – Duminică, 18 Feb
Ora 08:30 – 09:30 – micul dejun
Ora 10:00 – 13:00 – Curs
Ora 13:30 – 14:30 – masa de prânz
Ora 15:00 – plecarea spre casa

                                          Reguli de Mers în Coloană de Maşini

Pentru buna desfășurare a unei drumeții în coloană de maşini, din experiența unor zeci de drumeții, de-a lungul anilor, vom enumera o suită de reguli de care este bine să ținem cont pentru a optimiza deplasarea grupului:

– pentru eficientizare și confort, atunci când se merge cu mașini personale, cei dispuşi vor anunța locurile disponibile, dar și adresa (zona) de plecare, astfel încât, cei care vor fi luați ca pasageri să fie din aceeași zonă sau de undeva de aproape.

– repartizarea pe mașini va fi anunțată din timp, cu numere de telefon schimbate între pasageri și șofer, pentru a nu se crea încurcături.

– cheltuielile de drum – combustibil, rovignietă ( după caz ) – se împart între toți pasagerii, cel mai corect, în mod egal.

– vor fi stabilite un punct şi o oră de întâlnire unde se adună toată lumea.

– la punctul de întâlnire se anunță detaliile drumului și fiecare șofer va primi o descriere a traseului, în formă printată.

– la punctul de întâlnire se vor aplica pe parbriz, în dreapta sus și pe lunetă, în stânga jos, numerele pe care mașinile le vor avea în coloană.

Scopul numerelor de pe mașini este să se poată repera mașinile din grup, fără să fie necesară memorarea tuturor mașinilor sau a numerelor – căci pe drum, se pot intercala în coloană și alte mașini similare. De asemeni se evită greșirea drumului, deci și întârzierea întregii coloane.

Ordonarea mașinilor în coloană va fi după cum urmează:

Mașina 1 este cap de coloană, cea care conduce grupul; Mașina 2 – organizatorii; mașinile din centrul coloanei vor fi alternate – mașini cu putere mai mică a motorului sau șoferi mai începători, încadrate de șoferi mai experimentați; ultima sau ultimele 2 mașini vor fi cele mai puternice și șoferi experimentați, care să țină coloana coerentă și să poată readuce la traseu eventualii rătăciți. Dacă grupul este mai lung, se stabilesc grupe intermediare – în funcție de numărul de mașini, pe aceleași criterii.

Coloana se ține obligatoriu la ducere, pentru întoarcere rămân în coloană cei care doresc, deoarece deja se cunoaște traseul și fiecare își stabilește cum consideră, drumul spre casă. Doar se anunță ieșirea din coloană, ceea ce nu va mai afecta numerele atașate pe mașini.

Toată lumea va avea telefoanele organizatorilor, astfel încât, pentru orice situație apărută pe traseu – stare de rău a cuiva, necesitate de mers la baie, etc, să se anunțe ieșirea din grup sau oprirea coloanei.

De la începutul drumului se va anunța la ce benzinărie se va face pauza de baie pentru toată coloana, pauză inclusă în programul calculat astfel încât să fie respectat programul stabilit.

Este indicat să se respecte ordinea în coloană, pentru că nu va da nimeni probă de viteză sau abilități șoferești, dar sunt persoane care vor avea nevoie de susținere, mai ales la trasee mai lungi.

În cazul depășirilor, de regulă se ține cont de posibilitatea de manevră a întregii coloane sau cât mai mult din ea.

La schimbarea direcției de drum, funcție de vizibilitate, Mașina 1 oprește pe dreapta în primul loc care permite gruparea coloanei, pentru a nu se pierde nicio maşină.

Orice hotărâre luată pe drum de Mașina 1, în funcție de situaţiile apărute, se anunță la oprire, pentru că sunt cazuri când nu pot fi anunțați toți șoferii de deciziile rapide.

 

Vă aştept cu drag,

                   Florentina Mateescu
Psihoterapeut, Bioterapeut, Hipnoterapeut, NLP
Cabinet de Terapii Alternative: Schimbă-ți Viața!