Potenţialităţile Cerebrale Latente ale Omului

…ca să găsească noi metode de apărare, de procurare a hranei, omul, avea nevoie de o inteligenţă creativă pentru aceasta.

Neavând această capacitate, ar fi fost sortit să piară ca specie!

Şi totuşi, acest lucru nu s-a întâmplat! Undeva, în travaliul lui de supravieţuire s-au deblocat nişte potenţialităţi latente…datorită necesităţii!

E clar că fără ele nu supravieţuia! Dar e clar şi că s-au deblocat pentru că… le avea!

Aceste potenţialităţi existau în dotarea omului primitiv înainte de a le cunoaşte şi folosi, aşa cum şi în zilele actuale există o dotare cerebrală cu un dat de creier în procent de sută la sută, din care se foloseşte un procent de 12 – 15 – 18%, funcţie de individ. Dar şi restul până la capacitatea totală există, dar încă nu este folosit.

Şi totuşi, Universul nu iroseşte nimic, nu se face nimic la voia întâmplării, totul are o cauzalitate foarte clară şi precisă!

Atunci, de ce există o cantitate suplimentară de creier?!

Nouă ne rămâne misiunea de a o descoperi!

De aceea am făcut acest demers în Timpul şi Spaţiul CREAŢIEI!!!…

Modalităţile de aflare a ADEVĂRULUI sunt variate.

Dacă acum un secol omul folosea 9 – 10% din capacitatea cerebrală, în perioada primitivă, este posibil să fi folosit 1% sau pe undeva pe acolo. Restul exista, însă era inactiv…

Dar de ce atâtea miliarde de oameni de-a lungul mileniilor de existenţă, au fost dotaţi cu această 100% capacitate cerebrală, fără să o folosească, să aibă nevoie de ea?…

Răspunsul pe care mi l-am dat mie însămi a fost că, la un moment dat, cum este şi perioada actuală, când genetica a stabilit că omul a început să-şi dezvolte structura ADN, să devină active şi celelalte spirale ale ADN-ului, să treacă de la utilizarea a două spirale active la patru – şase, îndreptându-se spre cele doisprezece, este clar că era nevoie de ele! Ori această dezvoltare genetică va implica şi una cerebrală! Va începe să se folosească din ce în ce mai mult şi din capacitatea cerebrală!

Adică, această dotare a fost creată şi depozitată în locul cel mai protejat al corpului uman, în cutia craniană, cavitate delimitată de structura densă, osoasă, ca şi de structurile duramater, piamater şi arahnoida, care protejează creierul de impactele dureroase, contuzii, efecte negative termice, climaterice, etc.

Deci, este vorba de un organ sensibil, foarte bine dezvoltat, foarte bine situat, foarte bine protejat, cu funcţii foarte multe, încă foarte multe necunoscute dintre ele, dar în cea mai mare parte – neutilizabil! De ce ar face Universul ceva inutil?

Abordând creaţionismul, e clar că Dumnezeu nu ar fi făcut ceva degeaba, deci se ştia de demult că specia umană va evolua de la omul primitiv la cel actual şi mai departe, până la utilizarea integrală a capacităţii cerebrale, deci şi la dezvoltarea spectaculoasă a funcţiilor şi abilităţilor umane. Cele cotate acum de majoritatea ca fiind capacităţi paranormale, sunt doar la prima graniţă între utilizat şi încă neutilizabil. Deci, omul viitorului, va fi mult diferit şi net superior omului actual!

Aceasta presupune o evoluţie continuă, dar şi utilizarea graduală a unor dotări care au existat în om încă de la început.

De ce nu şi-a folosit omul încă de la început întreaga capacitate cerebrală??

 

…va urma…

 

sursa: Cartea Trecerii – Hipnoza o cale de autocunoaştere
autor: Florentina Mateescu
cartea poate fi achizitionată de pe site-ul editurii For You sau de la Cabinetul din Strada Piscul Rachitei, nr 11
( http://editura-foryou.ro/index.php?route=product/product&product_id=337 )