Invidia

Ca și multe alte tipare comportamentale, există și invidia…

Specific că există, fără să mai spun că ar fi în noi, căci este necesar să ne dezbărăm de ea, fiind unul dintre programele cele mai nocive pentru noi înșine.

Oamenii au început invidia de la Cain, citire, din primele etape ale manifestării tridimensionale. Este unul dintre păcatele capitale.

Cain a fost primul născut al celor numiți protopărinți – primii părinți – Adam și Eva, cei creați, dar care primiseră darul de a da viață și altor ființe, arătând un model existențial.

După episodul întâlnirii Evei cu șarpele care a convins-o să ia din Pomul Cunoașterii Binelui și Răului, a urmat alungarea din Rai și, în lumea în care au ajuns, primul născut a fost Cain, care, se pare că a fost atins de energia negativă a șarpelui, căci a fost în stare să își invidieze fratele, pe Abel, despre care i se părea că este mai iubit de Dumnezeu.

Mai mult, l-a și omorât.

După, a purtat toată viața blestemul faptelor sale izvorâte din invidie.

Capitolul acesta este mai mult decât elocvent în legătură cu efectul invidiei asupra altuia, în primul rând, dar și asupra propriei persoane, care va trăi toată viață fără liniște, sub efectul blestemului propriilor fapte.

Multă lume ignoră aceste aspecte și consideră ca îndreptățită invidia.

În plan psihic – ea reflectă propria neputință și frustrare, ajunse adesea la furie, pentru ceea ce au alții sau pentru ceea ce pot alții.

În general, cel care invidiază este prea preocupat să privească la altul, decât să lucreze cu el însuși și să își depășească propriile limite. Există blocaje mentale care nu îi dau voie să o facă, dar, dacă privirea spre celălalt este apreciativă și generează o analiză rațională și sinceră cu propria persoană, omul poate înțelege care este limita lui și să învețe de la celălalt / ceilalți cum să o depășească.

Această atitudine este constructivă și răspândește variantele pozitive.

A privi cu invidie este distructiv pentru sine – creând stări neplăcute și foarte negative.

Energetic, celuilalt i se trimite multă negativitate, care poate fi blocantă, poate să îi consume din energie, îi poate deteriora din câmpul energetic sau anumite sectoare din unele chakre…se pot produce multe efecte nedorite – iar Biblia spune că i se aduce chiar moartea – ceea ce poate fi simbolic, pierderea darului pentru care a fost invidiată persoana, nu neapărat și a vieții.

Pentru cel în cauză, ca și pentru Cain, în interior rămân trăirile negative, gândurile, vorbele, faptele, care scriu un traseu de nefericire, de neîmplinire – pentru că, implicit, dacă invidiez pe cineva pentru ceva, logica este că mie îmi lipsește acel aspect invidiat! Deci, eu voi trăi varianta de a nu avea, pentru că eu am dat acel start în mintea mea: celălalt are / face /poate – iar eu NU am / pot / fac…

La Cain, șapte generații au dus blestemul…

Adică, cel care invidiază – se programează pentru a traversa forme variate și dureroase ale acestei lecții pentru un timp semnificativ, prin reveniri cu evenimente cauzate de invidia cea veche…

Dar dacă se repetă invidia? Dacă e un obicei?

Înmulțim efectele cu ce este programul și ne plimbăm printr-o dimensiune cu o lecție dintre cele mai negative…

Poate e timpul să ne reconsiderăm atitudinea…

Tu ce zici?

Aștept un DA – hotărât de la TINE!

 

Cu mult drag,
Flori Mateescu
Psihoterapeut, Bioterapeut, Hipnoterapeut, NLP
Cabinet de Terapii Alternative: Schimbă-ți Viața!