Excursie Zarnesti 20-21 mai 2017

Dragi suflete luminate,

   Dupa sarbatoarea Pastelui, o veste minunat! Caci, ce poate fi mai minunat decat sa fim din nou impreuna, pe meleagurile de poveste ale Brasovului si Fagarasului, purtandu-ne pasii prin Prapastiile Zarnestilor si mai sus, spre Curmatura, urmand traseul spre Fantana lui Botorog, cu apa ei cristalina după care sa ne cazam intr-o pensiune unde este si o herghelie de cai, pe care sa ii iubim asa frumos cum stim noi!

Si dupa o noapte cu vise instelate de o meditatie sub cerul de aproape, care ne mangaie cu raze de luna argintie, sa pornim cu titicarul spre batrana cetate a Rasnovului, renovata si animata de tinute medievale, dupa care sa ne intoarcem cu 65 de milioane de ani in urma, in lumea Jurasicului, sa cunoastem dinozaurii, reeditati in Dino Park… iar apoi sa ne purtam pasii prin batrana padure a Rasnovului, pana la Pestera Cetatii, unde, in inima muntelui, sa traim lumina si intunericul Creatiei!
     Desi am anuntat excursia in Saptamana Pastelui, in doar 3 zile s-au ocupat mai mult de jumatate din locurile disponibile. De aceea reamintesc de excursie celor care doresc, care au cerut, care traiesc bucuria revederii si a petrecerii impreuna a unor zile de basm.
Costul este 330 lei si include cazarea, cina, micul dejun, pachete pentru pranz si o cina usoara, pana la ajungerea acasa duminica seara; ( hrana este ovo-lacto-vegetariana, ca sa avem cele mai potrivite vibratii cu meditatiile pe care le facem si cu locurile sacre ); de asemenea sunt incluse toate intrarile, inclusiv titicarul. Nu sunt incluse activitatile optionale, cum ar fi: echitatia la pensiune sau tiroliana la Pestera Cetatii ( cu titlu orientativ, daca preturile s-au pastrat, tiroliana este 10 lei, iar jumatate de ora de calarie, la fel, 10 lei).
Este bine sa aveti pachet si apa pentru sambata, caci ajungem seara la cazare.
     Deplasarea se va face cu autoturismele pesonale. La inscriere, fiecare persoana este rugata sa specifice daca are masina si locuri disponibile, cat si zona de plecare, pentru a lua pasagerii din zone apropiate. La fel, cei care au nevoie de repartizare la masini, sunt rugati ca la inscriere sa specifice aceasta si zona de unde pleaca, pentru a se optimiza repartitia pe masini.
     Costurile pe masini sunt cam 200 – 250 lei (functie de masina si combustibilul folosit ) si se impart la toti pasagerii, deci este ideal sa fie ocupate locurile libere. Pe pasager ar fi cam 50 – 60 de lei, in medie.
Pentru tinuta – in mod clar tinuta de mers pe munte – cu posibilitatea de a pune sau de a da jos o jacheta, protectie pentru soare si ploaie – si incaltaminte adecvata.
     La prapastii, traseul este cam o ora si jumatate de mers lejer pe un drum forestier, pana la capatul prapastiilor, unde grupul se desparte in două: o parte urca la Curmatura, cu Iuli si continua drumul de intoarcere spre Fantana lui Botorog, iar cealalta parte ramane cu mine la o intalnire cu strabunii, caci sunt amprente foarte puternice in zona, inclusiv de la daci. Dupa meditatie, pornim inapoi pe acelasi traseu, pana la Fantana, unde ne intalnim cu restul grupului si pornim spre pensiunea cu cai si ponei.

Inscrierile pe mail: flori.mateescu@yahoo.com – in limita locurilor disponibile.
     Avansul este 200 lei si trebuie achitat pana pe 27 aprilie, cel tarziu, caci pe 28 aprilie facem plata online si vor fi rezervate doar locurile pentru care se plateste, pentru ca gazda noastra sa aiba timp sa ocupe eventualele locuri ramase libere. Diferenta de 130 lei se plateste cel tarziu pana pe 10 mai.
     Platile se pot face la mine la cabinet, la Iuli sau in contul: RO31 RNCB 0075 0029 6561 0004, deschis la BCR sector 4, pt beneficiar Florentina Mateescu.
     Pentru platile facute in cont am rugamintea sa se specifice: excursie Zarnesti, numele persoanei sau persoanelor pentru care se face plata si sa mi se trimita sms cu confirmarea de plata. De asemenea, pentru plata in cont este bine sa se tina cont ca dureaza 3-4 zile pana ajung banii si ca vor fi scosi pe 27 aprilie, care este joi, ca plata sa poata fi facuta vineri ( in mailul anterior termenele erau 30 aprilie si 1 mai, dar sunt zile libere…)
Va asteptam cu multa bucurie,
Flori Mateescu si Sonia Iulia Oltenas