Curiozităţi

 

Ele pot părea normalități, dar, dacă ne schimbăm optica puțin, apar altfel, ca și curiozități.

Un om trăiește ca să experimenteze o suită de lecții și să învețe din ele.

Prin el, Ființa Divină, Creatorul, trăiește și crește cu tot ceea ce omul acumulează, fie în ceea ce numim variantă pozitivă, fie în cea negativă.

Programele noastre de viață au fost scrise încă de la începuturi și înscrise în algoritmul Creației.

Noutatea pe care o aducem noi, oamenii și toate viețuitoarele, este emoția implicată în ceea ce trăim.

Plantele sunt deosebit de sensibile la energiile din jur. Cu siguranță ai văzut locuri unde sunt multe bălării, dar și altele unde cresc flori multicolore, fără să le planteze cineva.

Și ai simțit bucuria de a admira florile, eventual de a te plimba printre ele și să le simți iubirea!

Și nu ai fost chiar în confort cu ideea de a te plimba printre bălării…

Animalele simt și ele energiile și trăiesc în consens cu ele. Îți voi povesti puțin mai cu amănunt ce reacții au ele și ce reacții avem noi și de ce, într-un alt articol.

Noi oamenii, pentru că am început să neglijăm sufletul – mulți nu îl ascultăm; mulți nu îl credem, pentru că nu ne dă informația palpabilă, scrisă sau altfel, să o putem percepe cu simțurile fizice; mulți negăm existența sufletului…astfel că am uitat de partea cea mai frumoasă a vieții!

Sufletul ne dă emoția!

Și pe cea pozitivă, dar și pe cea negativă.

Noi, în cea mai mare parte, ne-am setat preponderent pe cea negativă. Iar unii doar pe cea negativă. Chiar li se spune „negativiști”.

În această setare se trăiește cu suferință; suferință din orice: că plouă, că ninge, că e soare, că au crescut prețurile, că e greu programul de lucru, că vecinii sunt într-un fel, că animalele suferă, că nu mai e de respirat aerul de la oraș ( fiindcă nu mai este oxigen suficient, evident, dar cine să rezolve nevoia de oxigen, că nu s-a inventat profitul pentru a produce oxigen pentru masele mari consumatoare, din marile aglomerări urbane )… orice si totul este văzut în variante negative.

Aceeași minte, a aceluiași om, poate emite și variantele pozitive: e bine că plouă, că e nevoie de apă și pentru noi și pentru pământ și pentru toate plantele și animalele, pentru recolte, pentru păduri care sunt producătorii naturali de oxigen, nerespectați și împuținați, în contra vieții, dar pentru profituri de moment, ce dau iluzia de putere; e bine că ninge, pentru pământ, pentru bucuria copiilor, a noastră, că ne va fi dor de zăpadă, dacă nu o vom mai avea; da, e rău pentru că trebuie deszăpezite străzile ( și edilii nu se prea așteptau ca iarna să ningă și îi lua pe nepregătite ); trebuie strânsă zăpada de pe străzi – dar ce să faci cu ea, unde să o duci, că nu s-a reglementat încă o soluție legislativă; trebuie curățate locurile de parcare, că un loc liber este o invitație pentru cei comozi și care consideră că e pentru ei;
dacă e soare, e prea cald / dacă e ger, e prea rece; dacă cumva clima își permite abateri de la normalitatea ei de climă, încep coduri colorate, care să alarmeze, stârnind emoții negative – de teamă; și etc.

Pentru toate situațiile există variante negative, dar există și cele pozitive!

Lumea aceasta este duală. E formată din alb și negru. Din întuneric și lumină. Din plus și minus. Din feminin și masculin.

Așadar, în tot ceea ce este în jurul nostru se regăsește dualitatea.

În esență, conform programelor existențiale, există conectare la lumină și conectare la întuneric. Aceasta dă variantele pozitive – prin conectarea la lumină și cele negative, prin conectarea la întuneric.

Experiențele noastre de viață sunt expresia uneia sau a celeilalte conexiuni. Și efectele se regăsesc în viața noastră individuală, dar și colectivă.

Dacă cel negativist ține doar pentru sine acest mod de gândire și viață, e alegerea lui și tot el trăiește efectele.

Dar când acest lucru devine o atitudine de masă, care crezi că este efectul asupra tuturor?

Cu ce te ajută să le evidențiezi doar aspectele negative?

 

Cu mult drag,

Flori Mateescu