Caruselul

Caruselul e o imagine a vieții noastre.

Dacă vrei, și a vieților străbunilor noștri.

Este o roată în care ne urcăm de la naștere, ca să ne învârtim în cercul vieții și apoi să ne oprim când trecem dincolo, în moartea fizică…care este eliberarea de corpul fizic și revenirea, redresarea după o experiență de viață.

Căci spiritul nostru este tare încorsetat și limitat în aceste existențe fizice.

El are un potențial uriaș, dar, în corpul fizic este extrem de limitat, de blocat, ca o pasăre într-o colivie prea mică pentru a-și putea deschide aripile.

Ceea ce am făcut cu toții până acum a fost să ne lăsăm învârtiți de carusel…caruselul modelului de viață tridimensional.

Ceea ce era specific acestui model, era faptul că nu puteam ieși din carusel în timpul vieții, că eram constrânși de societate și de propriile noastre minți, care preluau modelele înaintașilor, să facem aceleași și aceleași lucruri, învățând foarte lent și insistând pe toate formele de suferințe posibile.

Dar, e timpul să vedem momentul coborârii din caruselul acesta și intrarea în noul model de viață.

Evident, ca să coborâm din carusel, este foarte important să vrem aceasta!

Apoi, dacă emitem acest lucru ca intenție, se face!

Cu certitudine, coborârea din carusel ne va scoate din starea de aparent confort. Era un confort psihic, dat de ideea că trăiam un mod de viața pe care l-am cunoscut, știam ce avem de făcut, cum să ne comportăm, tot ce presupunea viața 3D.

Ieșirea din carusel nu presupune să facem neapărat altceva, ci doar oarecum altfel – dacă înainte eram blazați că „nu avem soluții”, că „trebuie să acceptăm orice că nu avem ce face”, „că așa e viața”, etc – motivații cu care ne-am creat nouă înșine convingeri că trebuie să facem lucrurile într-un fel – acum putem să începem să ne privim în oglindă și să ne spunem că ne iubim pe noi înșine, așa cum suntem, că suntem valoroși și importanți; să privim cerul și plantele cu iubire, să respectăm și să iubim animalele, să ne dăm voie să ne bucurăm, să râdem, să cântăm din suflet, să fim autentici, nu doar cum trebuie.

Ești gata să cobori din carusel?

Suntem aici și ne așteptăm și ne susținem unii pe alții!

Hai, cu bucurie!

 

Cu mult drag,

Flori Mateescu